VPN-tjänster som ägs av företag i Kina - utan att du vet om det

Om du vill vara trygg och säker online är det viktigt med en säker uppkoppling som inte riskerar att hackas eller spinoneras på av stater och obehöriga. Detta är idag möjligt tack vare så kallade VPN-tjänster eller VPN-tunnlar som det också kallas. Med en sådan kan du koppla upp dig på en server någon annanstans och på så sätt byta IP-adress och maskera din egen.

Idag finns det massor av olika VPN-tjänster på marknaden och det som är viktigt för dig som användare är var företaget som ligger bakom verksamheten har sitt huvudkontor. Beroende på företagets geografiska plats så gäller olika lagar för att spara loggar och datatrafik. När du ska välja VPN vill du ha en tjänst som inte är skyldiga att följa sådana lagar och som därmed inte heller sparar några loggar på dig.

Det är viktigt med en VPN-tjänst som är transparent med var deras verksamhet är belägen och hur de hanterar din information. Alla företag är dock tyvärr inte ärliga när det gäller detta och ibland är det andra aktörer bakom tjänsten, som du kanske inte har en aning om.

Kinesiska företag som äger VPN:er i hemlighet

En VPN du inte kan lita på är ingen bra VPN alls. Säkerheten är A och O när det gäller VPN och det är därför man väljer att använda en sådan tjänst från första början. Det har kommit fram att det finns kinesiska företag som i hemlighet äger vissa VPN-tjänster du kan hitta på nätet. I Kina finns det hårda lagar för att spara datatrafik och det är även ironiskt nog förbjudet att använda VPN-tjänster bland befolkningen. Du kan i värsta fall bli stoppad på gatan och bli ombedd att radera din VPN från din enhet.

Att din information sparas och kontrolleras såsom man gör i Kina är något du absolut vill undvika som VPN-användare. En VPN med kinesisk ägare kan kan väldigt lätt falla offer för påtryckningar från den kinesiska staten som tvingar dem att lämna ut din information. För att du ska få en fingervisning om vilka VPN-tjänster du bör undvika av denna anledning ska vi nu gå igenom några av dem.

Innovative Connecting

Innovative Connecting är ett företag baserat i Singapore och de går även under namnet ALL Connected Co. De sysslar med utveckling av mobila VPN-applikationer. Enligt deras Linkedin har de sin produktutveckling i Kina, vilket gör att man hajar till. De ligger nämligen bakom ett flertalet kända och mindre kända VPN-tjänster på marknaden såsom; VPN Proxy Master Pro, VPN Master, VPN Proxy Master Lite, TurboVPN, Solo VPN och VPN Sofast.

Men det finns också ett par andra VPNs som är associerade med Innovative Connecting såsom Lemon Clove samt Autmn Breeze. Dessa båda företag utvecklar VPN Robot och SnapVPN och Hot VPN samt Unlimited Free VPN Monster. Lemon Clove och Autmn Breeze har samma styrelsesekreterare som Innovative Connecting och hemsidorna är väldigt lika varandra.

Låt oss gå igenom några av dessa VPN-tjänster:

VPN Proxy Master

VPN Proxy Master är en gratis VPN, vilket vi sällan rekommenderar överhuvudtaget. Gratis VPN får inga intäkter från sina användare utan måste då istället använda sig av olika reklamplattformar, i det här fallet Facebook, UnityAd, Vungle och AdMob. Dessutom är deras loggningspolicy något suspekt och saknar en hel del säkerhetsaspekter. Om du vill ha en säker VPN är det bättre att välja ett annat alternativ.

Turbo VPN

Turbo VPN ska du hålla dig långt borta ifrån om du vill vara säker på nätet. De samlar in viss information om dig såsom anslutningsplats och mängd data etc. som de sedan kan ge ut på begäran från staten. Med Turbo VPN får du också stå ut med en hel del reklam på skärmen eftersom de också är en gratis VPN. Här finns också en hel del skadliga koder och DNS-läckage. Med andra ord, håll dig borta från Turbo VPN.

Solo VPN

Solo VPN är ytterligare en gratis VPN som vi råder dig att inte lita på. Skärmen blir fylld av reklam och de kan locka dig med en stark kryptering. Dock klarar den inte att ta sig förbi geoblockeringar hos exempelvis Netflix USA med flera. De har inte heller skydd för DNS-läckage.

Unlimited Free VPN Monster

Vem som äger Unlimited Free VPN Monster är oklart och detta är en gratis VPN som utsätter dig för en hel del reklam för att gå runt. Här saknas flera viktiga säkerhetsfunktioner de ger ingen information om vilken kryptering de använder, vilket inte känns speciellt tryggt. Av denna anledning råder vi dig att undvika denna VPN om du vill slippa problem och kunna sova gott om natten.

Snap VPN

Stark kryptering men du blir överöst med reklam när du använder tjänsten. De saknar en del viktiga säkerhetsfunktioner och du kan inte använda den till torrenting.

SuperSoftTech

SuperSoftTech är ett företag som finns beläget i Singapore, men som har en kinesisk ägare vid namn Jinrong Zhen som bor i Peking där han också är medborgare. Han ligger bakom många mobilapplikationer de senaste åren och många av dem börjar med ordet “super”. Exempel på VPN-tjänster han ligger bakom är SuperVPN, VPN Payment Tool och LinkVPN. Låt oss ta en närmare till på en av dessa tjänster.

Super VPN

SuperVPN är en känd VPN-tjänst världen över och har ca 100 miljoner nedladdningar i Google store i skrivande stund. SuperVPN har samma sekretesspolicy som LinkVPN vilken han också äger. Det innebär att om den kinesiska staten kräver att de lämnar ut sina loggar så kommer de göra det.

Det verkar även som att de samlar in och sparar data från USA och UK, men det är svårt att hitta bra information om hur och varför. Denna app kan komma att begära behörigheter på din enhet som inte är nödvändiga. När du accepterar detta kan din enhet bli sårbar för intrång.

Andra kinesiska företag att känna till

Vi tänkte även tipsa om ett par andra kinesiska företag som ligger bakom olika VPN-tjänster på ett eller annat sätt. För att få mer kött på benen kan du ta en titt även på dessa så att du kanske lägger dem på minnet.

Hotspot VPN

VD:n för Hotspot VPN är av kinesiskt ursprung och bor även i Kina. Hotspot VPN ligger även bakom tjänster som Free VPN, Hotspot VPN, Secure VPN och Easy VPN.

Newbreed Network

Newbreed Network ligger bakom 6 olika VPN applikationer och några av dem har hemsidor på kinesiska även om de påstår att verksamheten bedrivs från Singapore. Både VPN Green, SGreen, MasterVPN, NodeVPN, TXVPN och AirGO Fast är alla kopplade till Newbreed Network

Hi Security

Ibland är det många organisationer man måste ta sig igenom för att hitta till källan så att säga. Vad det gäller Hi Security så har de 3 VPN-tjänster under sina vingar; VPN Free, Hi VPN Pro och Net Master. Dessa är i sin tur kopplade till Shenzhen HAWK Internet som i sin tur ligger under TCL Corporation - ett mycket känt kinesiskt företag.

LEILEI

LEILEI är ägare till 3 stycken VPN-tjänster med suspekt härkomst; Yunfan VPN och Bit VPN

Gratis VPN-tjänster som du kan lita på

Ett motto när man ska välja VPN är normalt sett att inte välja en gratis VPN, eftersom det ändå är så billigt med en säker och stabil tjänst så förlorar du inte mycket alls på detta, snarare tvärtom. En gratis VPN bidrar bara till otrygghet och krångel när tjänsten inte fungerar som den ska. Dessutom är risken stor att verksamheten är kopplad till kinesiska företag. Med detta sagt vill vi dock ändå rekommendera ett par gratis VPN som du kan lita på.

Windscribe

windscribe image

 

Windscribe bedriver sin verksamhet från Kanada och har en strikt policy om att inte spara några loggar. De har visat gång på gång att de inte är villiga att ge ut någon information till de som begär detta. Hittills har de gett avslag på ca 30 förfrågningar.

Detta är en gratis VPN som kan erbjuda ett riktigt bra skydd via funktioner som kill switch, multi-hop, DNS/IPv6 läckageskydd, säker hotspot och stealth mode. Vilket är väldigt ovanligt hos gratis VPN-tjänster. Hastigheten kanske inte alltid är den bästa, men du kan absolut låsa upp innehåll på olika streamingsajter lite beroende på vilken server du väljer. För att vara gratis håller Windscribe en mycket hög kvalitet.

ProtonVPN

protonvpn image

ProtonVPN har sin verksamhet i Schweiz och går därför under deras lagar om att skydda personliga uppgifter etc. Med denna gratis VPN får du funktionen kill switch, men för fler funktioner måste du uppgradera till ett betalabonnemang. Anslutningen är stabil för det mesta och du kan även låsa upp en del olika streamingsajter med hjälp av denna VPN.

Sammanfattning

När du ska välja VPN och kanske främst en gratis VPN, så är det viktigt att du har koll på företagets ursprung och olika kopplingar uppåt i ledet. Det kan finnas kinesiska företag som har ett finger med i spelet och då är din information inte säker, eftersom den kinesiska staten kan kräva att de lämnar ut dina loggar.

Om du inte kan lita på en VPN-tjänst ska du inte använda den. Då är du nästan säkrare utan den. Satsa på en VPN som du betalar för och som är tydlig och transparent med sin information.

Bästa VPN-tjänster

exrpessvpn-icon
ExpressVPN
norvpn-icon
NordVPN
Surfshark-VPN-icon-VPNtopp
Surfshark

Reklam:

VPNtopp är en gratis portal till VPN-tjänster. För att det ska vara gratis för dig får vi en liten avgift för att länka vidare till VPN-leverantörer.

Vi har dock inte kapacitet att täcka alla leverantörer där ute, eftersom det finns gott om dem. Vi hoppas fortfarande att du tycker att den här sidan är användbar och uppskattar att dela den med alla som kan vara intresserade av VPN-tjänster.

Vårt mål och önskan är att VPNTopp ska vara den bästa sidan i Sverige för integritet och säkerhet på nätet. Vi recenserar och testar olika VPN-tjänster, samt uppdaterar dig kring viktiga nyheter inom VPN och säkerhet på nätet.

Copyright ©2020 - 2023 VPNTopp - Value Marketing Ltd. Alla rättigheter förbehållna.