Se på Viaplay utomlands - med VPN

Hos Viaplay kan du titta på massor av film och sport till exempel, beroende på vilket abonnemang du har. Men har du funderat på hur du ska kunna titta på Viaplay utomlands när du är på exempelvis semester? Det är nämligen så att Viaplay och de flesta andra svenska streamingsajter har en så kallad geoblockering som gör att om du inte har en svensk IP-adress så kan du inte låsa upp innehållet på sajten. För att komma runt detta problem behöver du en bra VPN-tjänst som du kopplar upp dig på när du ska titta på Viaplay utomlands.

Men det finns också andra fördelar med att använda en VPN och detta är inte exkluderat till att streama film och serier utomlands. Du skyddar även din identitet online eftersom du får en annan IP-adress än din egen när du kopplar upp dig. Vid uppkopplingen väljer du vilket land du vill avblockera och sen kopplar din VPN upp sig på en server i det landet, som ägs av den VPN-tjänst du använder - och vips så har du en annan IP-adress!

Med en bra VPN kan du låsa upp inte vara Viaplays utbud utan även till exempel amerikanska Netflix eller andra länders låsta innehåll. Läs vidare för att lära dig mer om vilka VPN-tjänster som är bäst för att se på Viaplay utomlands!

Titta på Viaplay utomlands med ExpressVPN

När du surfar in på Viaplay, SVT Play eller liknande från ett annat land kommer sajten känna av att du inte har en svensk IP-adress och blockera innehållet så att du inte kan titta. Det kan komma som en “chock” när du planerat hela dagen på stranden hur du ska ligga och softa framför laptopen och din favoritserie eller vad det nu kan vara. Har du dock redan förberett för detta faktum med att installera en bra VPN-mjukvara på din enhet så är kusten klar.

En av de bästa VPN-tjänsterna generellt, men också för att titta på Viaplay utomlands med, är ExpressVPN. De har också funnits på marknaden väldigt länge och är pålitliga på alla sätt. Hos ExpressVPN kan du få ett månadsabonnemang för ca 100 kr i mån. Prismässigt ligger de aningen högre till än många andra VPN:s men det är absolut värt det och du kan sänka kostnaden om du skriver upp dig på 12 månader direkt.

ExpressVPN har inte flest servrar på marknaden, men de har många servrar i just Sverige. Detta är positivt eftersom det innebär högre hastighet och styrka att ta sig förbi de hårda geoblockeringarna hos exempelvis Netflix och Viaplay med flera.

Se HBO Max utomlands med ExpressVPN

Hur du gör för att titta på Viaplay med ExpressVPN

  1. Klicka dig vidare till ExpressVPN via knappen här ovan
  2. Registrera dig hos ExpressVPN (du har 30 dagar pengarna tillbaka garanti)
  3. Ladda ner mjukvaran
  4. Installera mjukvaran (ta hjälp av kundsupporten om du har problem)
  5. Öppna appen och välj Sverige som “vald position”
  6. Klicka på den stora startknappen
  7. Din VPN kopplar upp sig på några sekunder
  8. Du kan nu surfa in på Viaplay och komma åt allt material
Se Viaplay utomlands med ExpressVPN

Snabb ExpressVPN recension

ExpressVPN är en av de äldsta VPN-tjänsterna på marknaden då de lanserades redan 2009, när det inte var lika inne med VPN som det är idag. De har haft lång tid på sig att utveckla sin verksamhet och gör den stabil - vilket märks. Även om de kanske inte har flest servrar av alla VPN:s just nu så kan de leverera riktigt bra kvalite för dig som vill låsa upp geoblockerat innehåll när du är utomlands eller hemma i Sverige.

ExpressVPN har 160 stycken servrar i 94 olika länder, men de har också många av dem servrarna i Sverige. Därför är detta en perfekt tjänst om du vill titta på HBO Max utomlands eller låsa upp exempelvis amerikanska Netflix.

Du installerar ExpressVPN hur enkelt som helst, men om du behöver hjälp på vägen kan du alltid höra av dig till deras support som finns tillgänglig dygnet runt. Man får möjligheten att prova på deras VPN i 30 dagar och får pengarna tillbaka om du inte är nöjd med tjänsten. Vi här på VPNTopp.se har dock använt ExpressVPN i flera år och har aldrig haft problem! Alltid snabb hastighet och stabil uppkoppling utan avbrott.

Registrera dig hos ExpressVPN om du enkelt och smidigt vill kunna låsa upp innehåll hos HBO Max när du är utomlands!

Kan man använda gratis VPN för Viaplay utomlands?

När du surfar runt på nätet efter den bästa VPN-tjänsten kommer du att stöta på gratis VPN-tjänster. Dessa behöver inte vara dåliga, men oftast lever de inte upp till förväntningarna och kan till exempel inte ta sig förbi de hårda geoblockeringarna hos Viaplay och Netflix med flera. De har helt enkelt för få servrar i Sverige och för låg kapacitet.

Säkerheten kan också vara sämre hos dessa leverantörer och man kan inte vara säker på att få en stabil uppkoppling du kan lita på. Av denna anledning rekommenderar vi inte gratis VPN för att titta på Viaplay utomlands. I längden kommer du tjäna på att betala en liten slant för din VPN. På så sätt slipper du slöas tid och pengar på saker som inte fungerar och du slipper även att bli frustrerad på kuppen.

Det finns dock ganska få VPN-tjänster som är helt gratis och de flesta ger dig bara en kort period gratis och sedan måste du betala om du vill fortsätta.

Bästa VPN för att se Viaplay utomlands

Det finns flera VPN som fungerar utmärkt för att titta på Viaplay utomlands, men vissa av dessa tjänster är snäppet vassare när det kommer till att ta sig förbi geoblockeringar på streamingsajter samt att ge dig en snabb hastighet och stabil uppkoppling. Här kommer tre rekommendationer från oss på VPNTopp!

ExpressVPN

Vi har redan tjatat om ExpressVPN i den här texten, men det är för att det också är den #1 bästa VPN-tjänsten för dig som vill titta på Viaplay utomlands eftersom de har många servrar i Sverige. ExpressVPN lanserades 2009 och är en aktör du kan lita på. De använder en extremt stark kryptering som även används av militären.

ExpressVPN har 160 servrar som är placerade i hela 94 olika länder. Om du har intresse av det så kan du alltså koppla upp dig på länder som Japan, USA, Nederländerna, Australien och Kanada för att nämna några. Denna VPN sparar aldrig några loggar och har även en Kill Switch. Vilket betyder att om uppkopplingen skulle gå ner tillfälligt så bryts din internetuppkoppling också så att din information aldrig är exponerad.

Med ExpressVPN är priset ca 100 kr månadsvis, eller ca 50 kr/månad om du tecknar upp dig på 12 månader.

Se Viaplay utomlands med ExpressVPN

Surfshark

Surfshark är en riktig haj när det kommer till VPN-tjänster och kan leverera en bra stabil uppkoppling mot svenska servrar. Surfshark lanserades 2018 och har snabbt blivit populär bland svenska online surfare eftersom de har många svenska servrar. Totalt har de 3 200 servrar i 91 länder.

Surfshark är nästan i klass med ExpressVPN vad det gäller hastighet och uppkoppling. Om du vill kunna titta på Viaplay utomlands är detta ett mycket bra alternativ som du kan lita på. använd tjänsten till att både låsa upp geoblockeringar och hålla din identitet anonym online. Även med Surfshark kan du låsa upp material från exempelvis amerikanska Netflix om du vill, och få tillgång till en helt ny värld!

Priset blir lägre om du signar upp dig på 24 månader i taget. Då betalar du ca 20 kr/månad, men i en klumpsumma. Per månad kostar abonnemanget hos Surfshark ca 100 kr per månad.

Se Viaplay utomlands med Surfshark

NordVPN

NordVPN är en VPN-tjänst som håller nästan samma klass som ExpressVPN men som har betydligt fler servrar ( 5000 stycken) dock i färre länder än vad ExpressVPN kan erbjuda. Dock har de många av sina servrar i Sverige, vilket gör att uppkopplingen och hastigheten i detta fallet är riktigt bra. Du kan utan problem använda NordVPN för att titta på HBO Max utomlands eftersom deras kapacitet mer än klarar av att ta sig förbi den typen av geoblockering.

Prismässigt ligger NordVPN inte långt ifrån Surfshark och du kan få ett pris på ca 20 kr per månad om du tecknar upp dig på 24 mån direkt. Månadsvis kostar det annars ca 100 kr.

Se Viaplay utomlands med NordVPN

Slutsats

Det kan finnas olika anledningar till att du väljer att använda en VPN-tjänst på din enhet. Kanske du bara vill skydda dina känsliga uppgifter från spanande ögon och vara anonym när du surfar. Eller så vill du helt enkelt bara titta på svensk TV utomlands utan att bli spärrad från att komma åt innehållet. Det sistnämnda är en av de vanligaste orsakerna till man skaffar sig en VPN idag, men säkerhetsaspekter är också avgörande. Många vill vara anonyma helt enkelt.

De flesta VPN-tjänster låter dig få pengarna tillbaka efter en viss tid om du inte är nöjd med tjänsten, men helt gratis VPN:s är ganska ovanligt och inget att rekommendera. Priset för en bra VPN är väldigt lågt per månad oavsett vilket företag du väljer, så det kan vara värt att betala den summan för att få en VPN som klarar av det den faktiskt ska göra.

Här på VPNTopp.se ger vi dig all information du behöver om hur VPN-tjänster fungerar och listar bästa VPN för att titta på Viaplay utomlands!

Bästa VPN-tjänster

exrpessvpn-icon
ExpressVPN
norvpn-icon
NordVPN
Surfshark-VPN-icon-VPNtopp
Surfshark

Reklam:

VPNtopp är en gratis portal till VPN-tjänster. För att det ska vara gratis för dig får vi en liten avgift för att länka vidare till VPN-leverantörer.

Vi har dock inte kapacitet att täcka alla leverantörer där ute, eftersom det finns gott om dem. Vi hoppas fortfarande att du tycker att den här sidan är användbar och uppskattar att dela den med alla som kan vara intresserade av VPN-tjänster.

Vårt mål och önskan är att VPNTopp ska vara den bästa sidan i Sverige för integritet och säkerhet på nätet. Vi recenserar och testar olika VPN-tjänster, samt uppdaterar dig kring viktiga nyheter inom VPN och säkerhet på nätet.

Copyright ©2020 - 2023 VPNTopp - Value Marketing Ltd. Alla rättigheter förbehållna.