Se på SVT Play utomlands - med en riktigt bra VPN-tjänst

Är du på väg att resa till ett annat land och tänker att du kommer kunna titta på SVT Play utomlands, eller andra streamingtjänster utan problem på din enhet? Då kan du behöva tänka om. SVT Play går nämligen inte att nå från andra länder på grund av en så kallad geoblockering.

SVT får bara visa majoriteten av sitt innehåll inom Sveriges gränser och det är därför det ser ut så här. Men det betyder inte att du gör något olagligt för att du använder en VPN. Det är helt okej så länge man inte använder tjänsten för att begå brott.

När du surfar in på exempelvis SVT Play kommer sidan bara ge dig tillgång till visst material, vilket är väldigt begränsat. I det här läget behöver du en VPN för att kunna titta på SVT Play utomlands utan restriktioner eller problem. Samma typ av blockering finns även hos Netflix och de flesta andra streamingtjänster vi använder idag. Med en VPN kan du låsa upp dessa blockeringar och nå inte bara svenskt innehåll utan även andra länders Netflix till exempel!

Titta på SVT Play utomlands med ExpressVPN

För att komma åt allt material på SVT Play behöver du en svensk IP:adress, vilket är vad en VPN kan hjälpa dig med. När du ansluter till din VPN kommer den att koppla upp sig mot en svensk server och samtidigt skydda din känsliga information. När du sedan klickar dig in på SVT Play kommer sidan se att det är en svensk IP:adress och släppa in dig. Det hela går automatiskt om din VPN är igång.

Väldigt många VPN-tjänster på marknaden idag kan erbjuda svenska servrar när du kopplar upp dig, men vissa tjänster är bättre än andra. Om du vill ha ett tips på en riktigt bra VPN för SVT Play kan vi rekommendera att du provar ExpressVPN. Du kommer inte att bli besviken och priset är rimligt. Du behöver inte binda upp dig utan kan köra på månad för månad om du vill.

Se SVT Play utomlands med ExpressVPN

Hur du gör för att titta på SVT Play med ExpressVPN

  1. Klicka dig vidare till ExpressVPN via knappen här ovan
  2. Registrera dig hos ExpressVPN (du har 30 dagar pengarna tillbaka garanti)
  3. Ladda ner mjukvaran
  4. Installera mjukvaran (ta hjälp av kundsupporten om du har problem)
  5. Öppna appen och välj Sverige som “vald position”
  6. Klicka på den stora startknappen
  7. Din VPN kopplar upp sig på några sekunder
  8. Du kan nu surfa in på SVT Play och komma åt allt material
Se SVT Play utomlands med ExpressVPN

Snabb ExpressVPN recension

ExpressVPN är en av de mest populära VPN-tjänsterna bland svenska användare och de ligger dessutom som #1 på vår topplista över 10 bästa VPN just nu.

ExpressVPN lanserades redan 2009 och är en mycket stabil VPN med många fördelar. Det må kanske inte vara den VPN med allra lägst pris på marknaden, men den är absolut prisvärd! De kan erbjuda 160 servrar i 94 olika länder, vilket ger dig möjligheten att inte bara se svenskt innehåll, utan även till exempel amerikanska Netflix eller innehåll från Australien etc.

ExpressVPN appen är hur enkel som helst att använda och du kan köra den på upp till 5 enheter samtidigt, om ni är en familj till exempel. Hela registreringsprocessen och installationen är väldigt smidig och enkel, men om du ändå behöver hjälp så finns deras otroligt hjälpsamma och snabba kundtjänst tillgänglig via chatt eller mejl.

Något som är bra med ExpressVPN är att du kan prova på tjänsten i 30 dagar och få pengarna tillbaka om du inte är nöjd. Vi har dock själva använt ExpressVPN i flera år i olika sammanhang och kan intyga att uppkopplingen är snabb och stabil.

Registrera dig hos ExpressVPN om du enkelt och smidigt vill kunna låsa upp innehåll hos SVT Play när du är utomlands!

Kan man använda gratis VPN för SVT Play utomlands?

Det finns absolut VPN-tjänster som är gratis, men vi rekommenderar inte att du använder dessa för att avblockera SVT Play eftersom de flesta gratis-versioner inte har kapacitet att klara av detta. Många av dem har dessutom inte ens svenska servrar, vilket gör att du absolut inte kommer kunna låsa upp SVT Play utomlands när du inte får en svensk IP:adress.

Gratis VPN har sällan så bra hastighet att du kan streama innehåll på SVT Play eller Netflix utan avbrott eller laggande kvalité. Detta kommer bara att störa dig och slösa din din tid i onödan. Bättre att satsa på ett månadsabonnemang hos en vettig VPN-tjänst istället. Det kostar inte mycket alls per månad. Du kan också välja att betala för flera år i förväg, vilket blir ännu billigare.

I andra sammanhang kan det vara värt att prova på en gratis version av vilken tjänst som helst, men när det gäller VPN så är det inga summor att snacka om och du behöver aldrig binda upp dig om du inte vill, du kan köra månad för månad.

Bästa VPN för att se SVT Play utomlands

Det finns ett gäng VPN tjänster som fungerar bra med SVT Play utomlands, men den allra bästa är fortfarande ExpressVPN. Vi kan dock även rekommendera några andra företag som är nästan lika bra som dem!

ExpressVPN

Har 160 servrar i 94 länder och har många servrar i Sverige, vilket gör att uppkopplingen och hastigheten är snabb och problemfri. Med ExpressVPN låser du utan problem upp SVT Plays geoblockering och kan ta del av allt innehåll med en svensk IP:adress.

De loggar ingen information och har även en Kill Switch funktion som håller din information säker även vid tillfälliga avbrott i uppkopplingen.

Med ExpressVPN du betala antingen ca 100 kr månadsvis, eller ca 50 kr/månad om du tecknar upp dig på 12 månader.

Se SVT Play utomlands med ExpressVPN

Surfshark

Surfshark lanserades 2018 och är en VPN-tjänst som vuxit stadigt sedan dess. Många svenskar använder tjänsten till att titta på SVT Play utomlands eftersom det fungerar alldeles utmärkt. Uppkopplingen är snabb och du har bra hastighet.

Surfshark har idag 3 200 servrar i hela 91 olika länder, varav Sverige är ett av dem där de har en del av sina servrar.

Här kan du komma undan väldigt billigt om du signar upp dig på 24 månader i taget. Då betalar du ca 20 kr/månad, men i en klumpsumma. Månadsvis kostar annars ett abonnemang hos Surfshark ca 100 kr per månad. I likhet med ExpressVPN.

Se SVT Play utomlands med Surfshark

NordVPN

NordVPN är en annan stabil VPN-tjänst som har många svenska servrar, men totalt har de 5 000 servrar i 52 länder. NordVPN fungerar utmärkt för att titta på SVT Play utomlands med och de har i stort sett samma standard som ExpressVPN vad det gäller, säkerhet, uppkoppling och hastighet.

Prismässigt ligger NordVPN inte långt ifrån Surfshark och du kan få ett pris på ca 20 kr per månad om du tecknar upp dig på 24 mån direkt. Månadsvis kostar det annars ca 100 kr.

Se SVT Play utomlands med NordVPN

Slutsats

Om du ska åka utomlands och ändå vill kunna titta på SVT Play utan att bli geoblockerad så är en VPN den bästa lösningen. Vi rekommenderar ExpressVPN som vårt #1 förslag i det här sammanhanget, men det finns också flera andra bra VPN-tjänster som fungerar bra med SVT Play utomlands såsom Surfshark och NordVPN som vi har tipsat om på den här sidan.

Oavsett vilken VPN du väljer på den här listan kommer du att kunna låsa upp geo blockeringar hos SVT Play, Netflix, HBO och många fler, samt kunna surfa tryggt och säkert. Av erfarenhet kan vi också berätta att TV4 Play fungerar utan VPN och inte med VPN, vilket är lite ovanligt.

Bästa VPN-tjänster

exrpessvpn-icon
ExpressVPN
norvpn-icon
NordVPN
Surfshark-VPN-icon-VPNtopp
Surfshark

Reklam:

VPNtopp är en gratis portal till VPN-tjänster. För att det ska vara gratis för dig får vi en liten avgift för att länka vidare till VPN-leverantörer.

Vi har dock inte kapacitet att täcka alla leverantörer där ute, eftersom det finns gott om dem. Vi hoppas fortfarande att du tycker att den här sidan är användbar och uppskattar att dela den med alla som kan vara intresserade av VPN-tjänster.

Vårt mål och önskan är att VPNTopp ska vara den bästa sidan i Sverige för integritet och säkerhet på nätet. Vi recenserar och testar olika VPN-tjänster, samt uppdaterar dig kring viktiga nyheter inom VPN och säkerhet på nätet.

Copyright ©2020 - 2023 VPNTopp - Value Marketing Ltd. Alla rättigheter förbehållna.