NordVPN med Netflix - fungerar det?

NordVPN med Netflix - fungerar det

Om du inte redan snappat upp det (vilket är helt okej) så får du inte lika stort utbud av film, serier och underhållning på svenska Netflix som på den amerikanska varianten. En del påstår till och med att vi svenskar bara får ungefär 30% av den egentliga utbudet på streaming plattformen. Ganska trist, eller hur? Tur är väl då att det finns en lösning på problemet.

Du kan använda dig av en bra och stabil VPN såsom exempelvis NordVPN som har kapacitet att ta sig förbi Netflix geoblockeringar och ge dig tillgång till hela innehållet med några knapptryckningar.

När du kopplar upp dig med NordVPN eller någon annan VPN-tjänst som fungerar med Netflix, ska du välja en amerikansk server. Då kommer Netflix tro att du befinner dig i USA och automatiskt låsa upp innehållet när du loggar in på Netflix. Smidigt va.

Det finns dock ett litet problem och det är att Netflix hela tiden försöker luska ut vilka VPN:s och deras servrar som försöker att ta sig förbi Netflix geoblockeringar, och istället blockerar just den tjänsten. Alla VPN-tjänster har inte heller kapaciteten att ta sig förbi en blockering hos en så pass stor aktör som Netflix. Vi här på VPNTopp.se håller dock hela tiden koll på vilka VPN som fungerar med Netflix för att informera dig. I det här fallet är det NordVPN vi ska berätta mer om. Läs vidare!

Titta på Netflix med NordVPN

Vårt NordVPN test med Netflix

NordVPN är absolut en av de bästa VPN-tjänsterna på marknaden just och sedan länge tillbaka. Inte bara för att du fortfarande kan låsa upp Netflix i USA med tjänsten utan även för att det allt som allt är en väldigt bra VPN.

Priset är helt okej och du kan få ett abonnemang för ca 50 kr i månaden om du tecknar upp dig på längre tid, vilket du tjänar på eftersom kostnaden per månad är så himla låg för en VPN generellt. Du betalar oftast inte mer än 120 kr i månaden som mest - beroende på tjänst och typ av abonnemang.

Vårt NordVPN test med Netflix

NordVPN har ca 5500 servrar i hela världen och 1700 av dem finns i USA. Det betyder att du alltid kan vara säker på att hitta en snabb och säker server att koppla upp dig på och att hastigheten kommer att vara snabb och uppkopplingen pålitlig. Skulle någon server gå ner av någon anledning finns det alltid massor fler att välja mellan hos NordVPN.

Ibland kan man behöva testa några servrar innan det fungerar, men när vi testade NordVPN med amerikanska Netflix så fungerade det på första försöket. Vilket det oftast gör. Vi upplevde heller inga problem med hastigheten eller att uppkopplingen bryts mitt i. Allt fungerade väldigt fint!

Vårt NordVPN test med Netflix 2

Det enda du behöver göra är att registrera dig hos NordVPN, ladda ner mjukvaran på de enheter du vill använda den på (upp till 6 stycken hos denna operatör), starta appen, välja land och server samt koppla upp dig. Sedan surfar du bara in på Netflix som vanligt. Du kommer direkt märka om det fungerade när du tittar på utbudet, speciellt om du är van vid svenska Netflix sedan tidigare.

Mer information om NordVPN

Förutom att NordVPN fungerar alldeles utmärkt med Netflix så kan de också erbjuda många andra funktioner i sin tjänst, som du kan komma att ha nytta utav. Många av dem märker du inte ens av eftersom det sker i bakgrunden när du är uppkopplad, men en vanlig funktion som är bra att veta om är kill switch-funktionen.

Mer information om NordVPN

NordVPN kan erbjuda en kill switch, vilket betyder att om du håller på och surfar skyddat med din NordVPN uppkopplad, men anslutningen till servern plötsligt bryts, så kommer hela internetuppkopplingen att brytas. Det gör att din information fortfarande hålls skyddad eftersom hela uppkopplingen stängs ner. Detta sker per automatik och du behöver inte aktivera eller tänka på något.

NordVPN bedriver sin verksamhet från Panama, bortom amerikanska lagar som säger att dina personliga uppgifter måste sparas. Det gör att dina uppgifter är helt trygga i deras händer och inte kan kommas åt av någon stat.

Mer information om NordVPN 2

Med NordVPN kommer du utan tvekan att få en väldigt smidig och stabil upplevelse, samt slippa konstiga problem som kan uppstå med en VPN av sämre kvalitet. Du har möjlighet att välja mellan olika typer av abonnemang och du kan alltid koppla upp dig på 6 enheter samtidigt, om hela familjen vill kolla Netflix på semestern i Spanien eller vad det kan röra sig om.

En bra grej är att du alltid får pengarna tillbaka om du inte är nöjd med NordVPN efter 30 dagar. Då får du möjligheten att prova på alla funktioner i en månads tid och se om du tycker att det fungerar med dina enheter, sajter och önskemål.

Det är heller inte bara Netflix som NordVPN klarar att låsa upp. Du kan även använda tjänsten för att titta på exempelvis SVT Play utomlands.

Titta på Netflix med NordVPN

Netflix problem med VPN-tjänster

Det finns självklart en anledning till att Netflix och andra internationella streamingsajter inte vill att vem som helst ska kunna komma åt innehållet. Det finns nämligen producenter och andra inblandade som förlorar på att innehållet kan visas utanför det lands gränser som har rättigheterna.

Samma sak gäller med exempelvis SVT Play och deras innehåll som du inte kommer åt om du är utomlands och surfar utan VPN och en svensk IP-adress. Därför vill Netflix inte att innehållet ska vara tillgängligt på det här sättet och gör sitt bästa för att blockera olika typer av VPN-tjänster från att fungera på deras sajt. Om de tror att du använder en IP-adress som hör till en VPN kan de blockera dig från innehållet så länge du använder just den tjänsten.

Som tur är finns det fortfarande några stycken VPN:s med riktigt hög kvalité och stabilitet som Netflix aldrig lyckas förstå sig på. NordVPN är en av dessa, som alltid levererar! Det krävs en stabil VPN för att klara av det här uppdraget och alla kan inte klara testet, tyvärr. Men NordVPN kan du lita på.

Hur kan Netflix veta vilken VPN jag använder?

En riktigt dålig eller till och med svartlistad VPN kan lätt upptäckas av stora jättar som Netflix. Därför tjänar du sällan på att teckna upp dig på gratis versioner eller okända aktörer bara för att testa. Det kommer bara ge dig mer huvudvärk och frustration, plus att du slösar din tid på ingenting.

Men hur vet då Netflix att du använder en sådan VPN? De har utvecklat system som kan känna av om det är så att det är samma IP-adress som dyker upp hela tiden, men från olika platser. Då blockerar de den IP-adressen.

Om du skulle vara med om detta behöver du inte oroa dig, eftersom inga personliga uppgifter kommer att avslöjas om dig. De kan bara se vilket land du surfar ifrån etc. För att undvika att hamna i en sådan sits är det bäst att välja ett säkert alternativ från början. När det gäller VPN har du inget att förlora eftersom kostnaden är så otroligt låg oavsett vilken populär Netflix VPN du väljer.

Titta på Netflix med NordVPN

Lås upp Netflix i alla länder med NordVPN

Sitter du och väntar på att den senaste säsongen av en viss serie ska släppas, men upptäcker att den kommer släppas först i till exempel Australien, Storbritannien eller Kanada, om ens på svenska Netflix alls? Då är NordVPN lösningen. Du kan nämligen koppla upp dig på upp till 59 stycken olika länder med den här tjänsten. Ta del av en helt ny värld när du till exempel har tröttnat på det svenska Netflixutbudet. Både Australien, Kanada och Storbritannien är kända för sina påkostade och underhållande produktioner och det finns massor med film och TV att utforska som du kanske inte hade en aning om!

Vårt NordVPN test med Netflix 2

Dessutom är det perfekt när man är på semestern och vill kolla sina gamla vanliga serier på svenska Netflix med svenska undertexter. Det kan bli lite snopet om man är på solsemester i Spanien och barnen måste titta på alla program med spansk text eller dubbning (vilket är vanligt på spanska Netflix). 

Är det lagligt med VPN på Netflix?

När det kommer till att använda VPN i Sverige (och i de flesta europeiska länder) så är det helt lagligt, men det finns regler att förhålla sig till. Du får inte använda din VPN till att begår en kriminell handling. Så är det då något kriminellt med att använda en VPN för att titta på Netflix?

Svaret på den frågan är nej. Det finns ingen lag som säger att du inte får koppla upp dig med en annan IP-adress på en streamingsajt eller annan webbplats så länge du befinner dig i Sverige (eller något annat EU-land).  Så med andra ord, så länge du bara använder din VPN till att komma åt låst innehåll hos exempelvis Netflix behöver du inte oroa dig. Ingen kan komma åt dig eller har rätt att komma efter dig.

Få VPN-tjänster fungerar med Netflix

Du ska som sagt inte räkna med att alla VPN-tjänster fungerar med exempelvis Netflix i USA. Vissa VPN har helt enkelt inte kraften eller kapaciteten att ta sig igenom de hårda geoblockeringarna.

Få VPN-tjänster fungerar med Netflix

Man ska dock inte luras av att det bara är billiga VPN som inte fungerar med Netflix. Det finns både en och annan mer seriös VPN-tjänst som inte klarar detta uppdraget. Vilken tur då att vi nu har berättat för dig att NordVPN är ett perfekt alternativ för att ta sig an uppgiften att låsa upp utländska versioner av Netflix utan minsta problem.

Bästa VPN-tjänster

exrpessvpn-icon
ExpressVPN
norvpn-icon
NordVPN
Surfshark-VPN-icon-VPNtopp
Surfshark

Reklam:

VPNtopp är en gratis portal till VPN-tjänster. För att det ska vara gratis för dig får vi en liten avgift för att länka vidare till VPN-leverantörer.

Vi har dock inte kapacitet att täcka alla leverantörer där ute, eftersom det finns gott om dem. Vi hoppas fortfarande att du tycker att den här sidan är användbar och uppskattar att dela den med alla som kan vara intresserade av VPN-tjänster.

Vårt mål och önskan är att VPNTopp ska vara den bästa sidan i Sverige för integritet och säkerhet på nätet. Vi recenserar och testar olika VPN-tjänster, samt uppdaterar dig kring viktiga nyheter inom VPN och säkerhet på nätet.

Copyright ©2020 - 2023 VPNTopp - Value Marketing Ltd. Alla rättigheter förbehållna.