Se på TV4 Play utomlands - med en VPN

Funderar du på hur du kan surfa säkrare på nätet och skydda dig mot olika former av bedrägerier, övervakning och hacking? Då är en VPN-tjänst den bästa lösningen. När du använder en VPN får du en annan IP-adress som hör till det landet du har valt i din VPN-app och du behöver inte surfa runt med din egen riktiga IP-adress online. Detta är helt lagligt så länge du inte använder din VPN för att begå någon form av brott.

En annan vanlig anledning till att många använder en VPN-tjänst är för att kunna låsa upp geoblockeringar för olika streamingtjänster som exempelvis SVT Play eller Netflix när du är utomlands. Du kan nämligen inte komma åt allt innehåll på SVT Play utan en svensk IP-adress och vad det gäller Netflix så kommer du att komma åt det innehåll som det aktuella landet har tillgängligt. Är du till exempel i Spanien och surfar in på Netflix utan svensk VPN så kommer du komma åt spanska Netflix utbud.

Något som också är väldigt populärt är att använda VPN för att komma åt amerikanska Netflix eftersom de vanligen har ett betydligt större utbud än övriga länder. Du kan enkelt växla mellan olika servrar i olika länder beroende på vad du vill titta på - smidigt va!

På köpet får du tryggheten av att veta att ingen myndighet eller organisation kan “spana” på dig eller skicka din information vidare till andra aktörer. Du kan surfa anonymt och orosfritt!

Så här ändrar du IP-adress med VPN

Bästa sättet att ändra din IP-adress online är att använda en bra VPN med hög hastighet och uppkoppling samt tillgång till svenska servrar. Även om du befinner dig i Sverige kan du koppla upp dig på en svensk server via VPN och på så sätt få en annan svensk IP-adress så att du är skyddad när du vardagssurfar. Det finns många “fula fiskar” online som letar efter olika möjligheter att hacka sig in folks datorer, appar och system. För att vara säker på att du slipper dem ska du använda en VPN.

Det är hur enkelt som helst att ändra IP-adress med VPN och du behöver knappt göra något. Det enda som tar en liten stund är registrering, nedladdning och installation av VPN-appen. En VPN kan du använda på alla typer av enheter såsom mobilen, surfplattan och datorn. De flesta VPN-tjänster är kompatibla med Windows, Mac, Linux, iOS och Android.

Vår bästa rekommendation för att byta IP-adress snabbt, smidigt, säkert och till ett bra pris är genom att använda tjänsten ExpressVPN. De är en av de bästa tjänsterna på marknaden och har flera svenska servrar. Totalt kan de erbjuda VPN för 94 olika länder, mycket bra hastighet, uppkoppling och kundsupport!

Byt IP-adress med ExpressVPN

Hur du ändrar IP-adress med ExpressVPN

  1. Klicka dig vidare till ExpressVPN via knappen här ovan
  2. Registrera dig hos ExpressVPN (du har 30 dagar pengarna tillbaka garanti)
  3. Ladda ner mjukvaran
  4. Installera mjukvaran (ta hjälp av kundsupporten om du har problem)
  5. Öppna appen och välj Sverige som “vald position”
  6. Klicka på den stora startknappen
  7. Din VPN kopplar upp sig på några sekunder
  8. Du kan nu surfa in på exempelvis SVT Play, Netflix eller HBONordic och komma åt allt material
Byt IP-adress med ExpressVPN

Snabb ExpressVPN recension

ExpressVPN är en av de äldsta VPN-tjänsterna på marknaden då den lanserades redan 2009. De har inte enormt många servrar (160 st) i jämförelse med exempelvis NordVPN, men de kan erbjuda mycket bra kvalité för dig som har stort behov av att byta IP-adress till en svensk sådan när du surfar online. Perfekt när du vill titta på SVT Play utomlands till exempel. Du kan även komma åt amerikanska Netflix med hjälp av ExpressVPN.

ExpressVPN är en mycket enkel VPN att använda och de gör då och då uppdateringar som är fördelaktiga. Du laddar ner och installerar appen på några minuter, men om du stöter på frågetecken längs vägen finns deras underbara support tillgänglig 24/7.

Du kan använda appen på upp till 5 enheter samtidigt så att hela familjen kan använda tjänsten för sina olika aktiviteter online. Priset är detsamma oavsett hur många enheter ni använder appen på. Prova på ExpressVPN i 30 dagar och få pengarna tillbaka om du inte är nöjd. Med denna VPN kan du dock lita på att du alltid får en stabil uppkoppling som inte strular.

Finns det gratis VPN?

En del VPN-tjänster är helt gratis och en del erbjuder en prova på period i ett visst antal dagar så att du får chansen att känna på hur det fungerar. Om du inte är nöjd med resultatet kommer företaget att betala tillbaka pengarna och abonnemanget sägs upp, om det inte går att åtgärda på något sätt.

Vi rekommenderar inte att du använder VPN som är helt gratis eftersom dessa tjänster ofta inte har tillräcklig säkerhet eller servrar för att klara av att ta sig förbi exempelvis SVT Plays eller Netflix geoblockeringar.

Hastigheten är även ofta sämre med gratis VPN och du får räkna med att det du streamar kommer att lagga och hacka. Men för att prova på en betal-VPN kan det absolut vara fördelaktigt att får 30 dagar på sig att se om allt fungerar som det ska.

Priset du får betala för en VPN-tjänst per månad varierar och du kan få ett abonnemang hos en bra VPN-aktör för som lägst ca 20 kr i månaden om du tecknar upp dig på en längre tid. När det gäller VPN behöver man inte vara snål eftersom alla varianter har ett rimligt pris. Det gäller att välja den tjänst som är mest anpassad efter dina behov. Tanken är ju att du ska ha nytta av din VPN på olika sätt.

Bästa VPN för att byta IP-adress

Undrar du kanske vilken som är bästa VPN för att byta IP-adress? Då ska vi hjälpa dig på traven och tipsa om ett gäng riktigt bra VPN-tjänster som både vi och användarna gillar av olika anledningar. Kom ihåg att antal servrar absolut kan spela en roll, men det behöver inte betyda att en VPN med lite färre servrar är sämre. Kanske just den tjänsten är passande för just svenska IP-adresser, vilket kanske är det enda du vill använda. Här kommer våra bästa tips på VPN för att byta IP-adress!

ExpressVPN

ExpressVPN är en av de absolut bästa VPN-tjänster du kan hitta. De har 160 servrar i 94 länder och en del av dessa servrar finns i Sverige, vilket gör att uppkopplingen och hastigheten är snabb och problemfri (ju fler svenska servrar desto bättre för dig). Med ExpressVPN går det att låsa upp SVT Plays eller Netflix geoblockering så att du kan titta med svensk IP-adress.

Denna VPN loggar ingen information och har en så kallad Kill Switch funktion som håller din information säker om uppkopplingen till den svenska servern skulle gå ner tillfälligt. Vilket dock nästan bara händer om din egen internetuppkoppling stängs av.

Med ExpressVPN du betala antingen ca 100 kr månadsvis, eller ca 50 kr/månad om du tecknar upp dig på 12 månader.

Byt IP-adress med ExpressVPN

Surfshark

Surfshark är en VPN-tjänst som lanserades 2018 och som ganska snabbt har utvecklat sin verksamhet på kort tid. Många svenskar använder Surfshark till att titta på exempelvis SVT Play utomlands eftersom det de erbjuder en del svenska servrar. Uppkopplingen är alltid snabb och du har bra hastighet när du streamar film och TV.

Totalt har de 3 200 servrar i hela 91 olika länder, vilket innebär att de är en av de VPN-tjänster på marknaden med flest servrar. Bara NordVPN har fler med sina 5 000 servrar.

Hos Surfshark kan du få ett betydligt bättre pris om du signar upp dig på 24 månader i taget. Då betalar du ca 20 kr/månad, direkt i en klumpsumma. Månadsvis kostar ett abonnemang ca 100 kr per månad, vilket är helt normalt.

Byt IP-adress med Surfshark

NordVPN

NordVPN lanserades 2012 och är en annan mycket stabil och populär VPN-tjänst som har många servrar i Sverige. Allt som allt har de 5 000 servrar i 52 länder. NordVPN fungerar perfekt för att titta på SVT Play utomlands. Standarden på uppkoppling och hastighet samt säkerhet är samma som hos ExpressVPN, men ExpressVPN är ändå snäppet vassare på en del punkter - om du frågar oss.

Prismässigt ligger NordVPN i närheten av Surfshark och du kan få betala ca 20 kr per månad om du skriver upp dig på 24 månader på en gång. Månadsvis kostar det annars ca 100 kr.

Byt IP-adress med NordVPN

Slutsats

Det finns många fördelar med att vara mer anonym på nätet. Man löper alltid risk för att råka ut för hackingförsök eller bedrägerier när man surfar online utan en VPN. Det är mycket bättre att byta IP-adress genom en VPN så att du kan känna dig trygg oavsett vad du gör online. Använd tjänsten till att exempelvis låsa upp geoblockeringar hos Netflix eller SVT Play med flera när du är utomlands, så att du kan komma åt allt material du vanligtvis kan - när du är hemma i Sverige.

Bästa VPN-tjänster

exrpessvpn-icon
ExpressVPN
norvpn-icon
NordVPN
Surfshark-VPN-icon-VPNtopp
Surfshark

Reklam:

VPNtopp är en gratis portal till VPN-tjänster. För att det ska vara gratis för dig får vi en liten avgift för att länka vidare till VPN-leverantörer.

Vi har dock inte kapacitet att täcka alla leverantörer där ute, eftersom det finns gott om dem. Vi hoppas fortfarande att du tycker att den här sidan är användbar och uppskattar att dela den med alla som kan vara intresserade av VPN-tjänster.

Vårt mål och önskan är att VPNTopp ska vara den bästa sidan i Sverige för integritet och säkerhet på nätet. Vi recenserar och testar olika VPN-tjänster, samt uppdaterar dig kring viktiga nyheter inom VPN och säkerhet på nätet.

Copyright ©2020 - 2023 VPNTopp - Value Marketing Ltd. Alla rättigheter förbehållna.