Hur mycket kostar en VPN?

Hur mycket kostar en VPN banner

Det finns mycket att tjäna på att registrera sig hos en VPN-tjänst och priserna är generellt väldigt låga. Det är sällan du är tvungen att binda upp dig och de flesta erbjuder en prova på period på 30 dagar så att du kan få pengarna tillbaka om du inte är nöjd med vad din VPN kan prestera.

Varför du behöver en VPN varierar från person till person, men de flesta använder den för att både surfa anonymt online och för att kunna titta på exempelvis Netflix USA. Den typen av innehåll kan nämligen vara geoblockerat så att du inte kan titta beroende på vilket land du befinner dig i. Med en VPN kopplar du upp dig på en annan server och får en annan IP-adress som tillhör det aktuella landet du valt - och vips så har du tillgång till hela det amerikanska utbudet hos Netflix.

Du bör undvika att registrera dig hos gratis VPN-tjänster då dessa sällan klarar av att ge dig den säkerhet och prestanda som krävs för att din personliga information ska vara skyddad, och för att din VPN ska klara av att ta sig förbi geoblockeringarna hos exempelvis Netflix. Dessa kan också sakna funktioner som kill switch, vilket är viktigt att ha om din VPN kopplas ner plötsligt och din information inte är skyddad längre. En kill switch gör så att din internetuppkoppling automatiskt också kopplas ner när detta händer. 

Jämför pris

När det gäller de 5 bästa VPN-tjänsterna just nu; ExpressVPN, NordVPN, SurfShark, CyberGhost och UltraVPN så skiljer de sig inte mycket alls i pris mer än några kronor här och där. Oavsett vilken av dessa du väljer får du en bra VPN som ger dig hög säkerhet och som tar sig förbi alla geoblockeringar som behövs i ditt vardagssurfande.

I snitt kan du få en bra VPN för ca 100 kr per månad, eller ca 50 kr per månad om du väljer ett längre abonnemang på exempelvis 2 eller 3 år. Det finns också en del som kan ge dig ett ännu lägre månadspris för ett längre abonnemang och ibland kan du få ner priset till ca 20 kr, men du måste betala hela beloppet för perioden du tecknar upp dig på direkt.

ExpressVPN

ExpressVPN pris

ExpressVPN är en av de absolut bästa VPN-tjänsterna på marknaden och har tre alternativ att erbjuda sina kunder. Du kan betala månad för månad ca 120 kr per månad, eller välja 6 eller 12 månaders abonnemang där du betalar allt i en klumpsumma direkt för hela perioden. Väljer du 6 månader kan du få ett abonnemang för ca 100 kr per månad, medan 12 månaders abonnemanget ger dig ett så lågt pris som ca 55 kr per månad.

Med ExpressVPN får du en pålitlig tjänst som alltid håller dig säker och skyddad med militärklassad kryptering. Dessutom får du en stabil uppkoppling som inte saktar ner hastigheten när du surfar, du märker knappt av att du använder den eftersom allt flyter på utan problem. Du kan använda ExpressVPN på vilken enhet du vill vare sig det är en enhet med Android, Apple, Mac, Windows eller Linux. Koppla upp till 5 enheter på samma gång.

Eftersom ExpressVPN är en av de bästa så är vi inte oroliga för att du ska bli missnöjd med tjänsten, men för att du ska känna dig trygg har du en 30 dagars prova på period där du kan få tillbaka pengarna om du inte är nöjd efter den perioden. Väl värt att prova på!

NordVPN

Nord Vpn pris

NordVPN är en VPN i samma klass som ExpressVPN. NordVPN har dock fler servrar än dem (5200) och en annan typ av prisbild. Här kan du välja på månadsprenumeration, 1 år och 2 års prenumeration. Varje alternativ har också tre val där du har möjlighet att skräddarsy din VPN för dina specifika behov. De olika valen kallas Komplett, Plus och Standard och inkluderar olika funktioner.

Om du vill betala månad för månad är det lägsta priset ca 100 kr/mån. Som lägst kan du få en kostnad på ca 30 kr i månaden om du väljer ett abonnemang på 2 år och standard varianten. Oavsett vilket du väljer har du en 30 dagars prova på period där du kan få pengarna tillbaka om du inte är nöjd.

Med NordVPN kan du surfa säkert med högklassad kryptering samt låsa upp geoblockerat innehåll hos exempelvis Netflix eller andra streamingsajter du vill komma åt. Appen går att installera på alla enheter och kan användas på upp till 6 enheter samtidigt. Du får väldigt mycket för pengarna med NordVPN.

SurfShark

surfshark pris

Vill du ha en bra VPN till det lägsta priset på marknaden kan vi verkligen rekommendera SurfShark. Detta är en ganska ny VPN tjänst som inte har funnits lika länge som exempelvis NordVPN eller ExpressVPN. SurfShark kan dock leverera en riktigt bra tjänst som har hög säkerhetsnivå och som kan låsa Netflix USA eller SVT Play, när du är utomlands.

Det finns tre alternativ att välja mellan vad det gäller abonnemang och kostnad. Vill du bara teckna upp dig på en månad och löpande abonnemang du kan avsluta när som helst, så kostar det ca 100 kr per månad. Det absolut lägsta priset får du om du väljer 24 månader direkt. Då kostar din VPN inte mer än 20 kr per månad! Även SurfShark erbjuder en Kill Switch funktion samt 30 dagar pengarna tillbaka garanti om du inte är nöjd.

SurfShark är absolut en pålitlig VPN som har massor med användare världen över och som ständigt växer i kapacitet. Idag har de ca 3200 servrar i ca 65+ länder. Med SurfShark kan du koppla upp din VPN på obegränsat antal enheter samtidigt.

CyberGhost

Gost Cyber pris

CyberGhost är en väldigt bra och prisvärd VPN som funnits med ganska länge på marknaden. De kan erbjuda över 6500 servrar i över 95 länder, vilket är mer än de flesta på den här listan. CyberGhost kan användas till att bara surfa anonymt med en annan IP-adress, eller för att låsa upp geoblockerat innehåll och ta del av andra länders Netflixutbud till exempel.

Prisbilden ser i skrivande stund ut som på bilden här ovan. Som du kan se kan du få ett väldigt bra pris om du väljer att teckna upp dig på 3 år direkt. Då får du nämligen även 4 månader gratis på köpet och betalar ca 20 kr per månad i en klumpsumma. Även CyberGhost har en 30 dagars provperiod där du kan få pengarna tillbaka om du inte är nöjd innan den perioden löpt ut. Ett enkelt månadsabonnemang kostar ca 100 kr per månad.

UltraVPN

UltraVPN pris

Om du vill ha en billig VPN som fungerar bra och håller din information säker när du surfar online så kan Ultra VPN vara ett helt okej val. Det är en ganska ny tjänst som lanserades 2018 men som är pålitlig och använd av många. De är kanske inte lika effektiva på att marknadsföra sin verksamhet som en del andra VPN-tjänster. Det finns dock vissa skillnader på Ultra VPN och de ovanstående förslagen, men du kan räkna med att tjänsten fungerar för att låsa upp geoblockerat innehåll på exempelvis Netflix eller SVT Play.

Hos Ultra VPN kan du få ett lägre pris för ett vanligt månadsabonnemang än hos tidigare nämnda VPN:er. Du betalar inte mer än ca 60 kr per månad. Tecknar du upp dig på 1 år blir kostnaden ca 35 kr och för 2 år ca 15 kr.

HideMyAss

HideMyAss pris

HideMyAss är en VPN som funnits med sedan 2005 och som har miljoner användare världen över. De kan erbjuda hög säkerhet som bland annat innebär att de inte sparar några loggar. Denna VPN fungerar också utmärkt för att avblockera exempelvis amerikanska eller brittiska Netflix.

Vad det gäller priset så kan du här få ett månadsabonnemang för ca 120 kr per månad, men om du väljer 1 år blir kostnaden ca 50 kr i mån i en direkt betalning på hel beloppet. Det finns också ett alternativ på 3 år som innebär en kostnad på 33 kr i månaden i ett engångsbelopp för hela perioden. Den här prisbilden gäller för 5 anslutningar, vill du ha för 10 anslutningar ökar priset till som mest ca 90 kr per månad. HideMyAss ger dig också pengarna tillbaka efter 30 dagar om du är missnöjd med tjänsten.

ProtonVPN

ProtonVPN pris

Proton VPN är ytterligare en helt okej VPN-tjänst för vanligt vardagssurfande där du vill känna dig trygg och säker utan att betala någon förmögenhet. Faktum är att Proton VPN kan erbjuda en gratis VPN version som dock är väldigt begränsad till antal länder och servrar. USA finns dock med så om du bara vill prova hur det fungerar att låsa upp Netflix USA geoblockering kan du allt testa denna tjänst!

Vill du bara betala månad för månad är det ett pris på ca 90 kr som gäller. Lägsta priset får du om du tecknar upp dig på 2 år direkt och då kostar det ca 40 kr i månaden i en klumpsumma.

Prova VPN 30 dagar - få pengarna tillbaka 

Eftersom du ofta tecknar upp dig på flera år i taget för att få ner kostnaden för din VPN måste dessa företag erbjuda kunderna en 30 dagar pengarna tillbaka garanti om du inte är nöjd med vad den specifika VPN-tjänsten kan leverera.

Kanske du märker att den ofta kopplar ner eller verkligen påverkar hastigheten när du surfar, och då vill du inte vara fast i 2-3 år hos samma operatör även om du hittar en annan. Då är det bra att kunna få pengarna tillbaka. Du får dock inte prova på tjänsten gratis i 30 dagar, som det kanske kan låta som ibland. Först måste du betala och om något går fel får du pengarna tillbaka.

Varför ska man använda en VPN?

Idag gör vi väldigt mycket online, från att handla mat till att umgås med folk, göra bankärenden eller streama film, serier eller sport till exempel. Vad du än gör så kommer du att befinna dig på olika plattformar och lämna digitala spår efter dig som kan komma att hamna i fel händer tack vare hackare eller spionerande makter. Med en bra VPN är du skyddad mot dessa attacker i den mån det går att vara skyddad. När du kopplar upp dig på din VPN kopplas du upp mot en annan server som ger dig en ny IP-adress. Med denna nya IP-adress kan du surfa anonymt på nätet.

Förutom att du håller din information säker med en VPN så kan du också låsa upp innehåll du vill streama på exempelvis Netflix USA eller andra länder. Är du utomlands och vill kolla på SVT Play, TV4 Play eller Viaplay utan problem behöver du också en VPN som kan koppla upp sig mot en svensk server. Annars är det mesta av innehållet tyvärr blockerat och man får göra något annat på semestern helt enkelt!

Finns det gratis VPN-tjänster?

Ja, det finns gratis VPN-tjänster men vi rekommenderar inte att använda dessa i längden eller för att låsa upp exempelvis andra länders Netflix, oftast klarar de inte av det uppdraget på grund av för få servrar i för få länder. Gratis VPN är oftast väldigt begränsade på olika sätt och det är inte alltid de länder du är intresserad av att koppla upp dig mot finns med i utbudet. Dessutom kan uppkopplingen vara instabil och även påverka hastigheten på ditt surfande. Eftersom en VPN inte kostar speciellt mycket rekommenderar vi därför att du väljer en VPN som du betalar för. Det vinner du på i längden.

Hur du väljer rätt VPN - steg för steg

Nu börjar vi närma oss slutet på den här artikeln om hur mycket en VPN kostar och vi hoppas att du fått en klarare bild över hur marknaden ser ut och vilka VPN-tjänster som har bäst standard och mest att erbjuda för priset. ExpressVPN och NordVPN är alltid två stabila och bra alternativ som du kan lita på, men även exempelvis SurfShark har mycket att erbjuda till ett bra pris. Innan du väljer VPN ska du kontrollera följande punkter: 

1. Säkerheten

Vilken typ av kryptering använder sig VPN-tjänsten av och har de en “sparar inga loggar” policy? I vilket land har de sin verksamhet registrerad? Det bästa är att din VPN har sin bas utanför USA och Europa som har strikta lagar om att spara loggar och datatrafik. Finns det en kill switch funktion som kopplar ner din internetanslutning om din VPN slutar fungera?

2. Antal servrar och länder

Självklart är det bra med en VPN som har många servrar i många olika länder, men massor av servrar är inget måste för en stabil VPN. ExpressVPN till exempel har “bara” 160 servrar medan NordVPN har över 5000. De båda är dock lika bra VPN-tjänster. Ju fler servrar det finns i det land du vill koppla upp dig på, desto bättre är det dock för själva stabiliteten på uppkopplingen.

3. Hastighet och stabilitet

Det är viktigt att du skaffar dig en VPN som inte drar ner hastigheten på din internetuppkoppling för mycket. Det kan vara svårt att undvika någon form av påverkan, men generellt så ska det inte behöva märkas att du använder en VPN. Både ExpressVPN och NordVPN är väldigt bra exempel på detta.

4. Antal enheter samtidigt

Alla VPN-tjänster kan erbjuda dig uppkoppling på olika många enheter samtidigt. Säg till exempel att ni är en familj på 5 personer som ska åka utomlands och alla behöver en VPN på sina enheter för att kunna titta på SVT Play och TV4 Play etc. Då kan ni använda exempelvis ExpressVPN, NordVPN eller SurfShark. Det sista alternativet erbjuder VPN på obegränsat antal enheter samtidigt.

5. Extra funktioner

Det finns lite småsaker här och där som skiljer de olika VPN-tjänsterna åt. Ta reda på om det finns något som gör att just denna VPN har något som sticker ut från de andra. Det kan vara exempelvis som med Proton VPN där du kan använda en gratis version.

Sammanfattning

Allt som allt kan vi konstatera att en VPN behövs om du vill surfa tryggt och säkert online. Du behöver den också om du vill kunna titta på SVT Play i din enhet när du är utomlands, eller för att låsa upp Netflix USA och titta på senaste säsongen av någon spännande serie som ännu inte släppts i Sverige.

Priserna skiljer inte så mycket olika VPN:s emellan men du kan absolut hitta tjänster som kostar mindre men har samma funktioner och standard som de dyrare varianterna. Du kommer aldrig behöva betala mer än ca 120 kr per månad för en bra VPN och du behöver inte binda upp dig på en längre period om du inte vill. Det viktigaste är att du får en bra VPN som klarar av att hålla din information säker och uppfylla dina dagliga behov för avblockering av geoblockeringar.

Bästa VPN-tjänster

exrpessvpn-icon
ExpressVPN
norvpn-icon
NordVPN
Surfshark-VPN-icon-VPNtopp
Surfshark

Reklam:

VPNtopp är en gratis portal till VPN-tjänster. För att det ska vara gratis för dig får vi en liten avgift för att länka vidare till VPN-leverantörer.

Vi har dock inte kapacitet att täcka alla leverantörer där ute, eftersom det finns gott om dem. Vi hoppas fortfarande att du tycker att den här sidan är användbar och uppskattar att dela den med alla som kan vara intresserade av VPN-tjänster.

Vårt mål och önskan är att VPNTopp ska vara den bästa sidan i Sverige för integritet och säkerhet på nätet. Vi recenserar och testar olika VPN-tjänster, samt uppdaterar dig kring viktiga nyheter inom VPN och säkerhet på nätet.

Copyright ©2020 - 2023 VPNTopp - Value Marketing Ltd. Alla rättigheter förbehållna.