Bästa VPN för Ubuntu

Basta VPN for Ubuntu banner

Ubuntu är ett fritt operativsystem baserat på Linux-systemet. Ubuntu har en högre säkerhetsgrad än exempelvis Android, Mac och Windows. Ett problem är dock att detta operativsystem inte tillåter att du exempelvis avblockerar hemsidor - med en VPN. Din enhet riskerar därmed fortfarande att utsättas för hacking attacker och cyberhot.

För att vara skyddad mot sådana saker kan du använda en VPN. Genom den kopplar du upp dig på en annan server och din datatrafik styrs om i en VPN-tunnel där den hålls säker och krypterad. Alla VPN:s fungerar dock inte med Ubuntu och kan avblockera innehåll trots att systemet inte tillåter det. Vi har tagit reda på vilka VPN-tjänster som är kompatibla med Ubuntu. Läs vidare!

Topp 5 bästa VPN för Ubuntu

Vi har tittat på hur många servrar VPN-tjänsten har, i hur många länder, säkerheten och användarvänlighet. Här kommer vår topplista över 5 bästa VPN för Ubuntu.

ExpressVPN

express vpn image device
 • Strikt policy om att inte spara loggar
 • Snabbaste VPN på marknaden
 • Militärklassad kryptering

ExpressVPN är en av de bästa VPN-tjänsterna på marknaden för Ubuntu. Här får du en extremt pålitlig tjänst som aldrig drar ner hastigheten på din uppkoppling. Säkerheten är hög och ExpressVPN använder en 256-bitars kryptering som även används av den amerikanska militären. Med andra ord - mycket säkrare VPN än så kan du inte hitta idag.

ExpressVPN har uppåt 3000 servrar i ca 94 länder såsom Sverige, USA, Australien, Storbritannien med flera. Tjänsten är utmärkt för att avblockera innehåll på streamingsajter som Spotify, Netflix USA, eller SVT Play när du är utomlands.

Du får också en så kallad kill switch inkluderad i priset, vilket innebär att om din VPN-anslutning plötsligt skulle gå ner så kommer hela din internetuppkoppling att stängas ner, så att din information inte riskerar att avslöjas utan att du märker det.

ExpressVPN sparar inga loggar på dig, så att du kan vara trygg med att din information inte säljs vidare eller ges ut på begäran. Vill du ha en riktigt stabil VPN som du alltid kan lita på och som fungerar med Ubuntu utan problem - då är ExpressVPN tjänsten för dig.

Prismässigt är detta den dyraste VPN-tjänsten på marknaden, men det betyder inte så mycket i det här fallet eftersom alla VPN:s har ett lågt pris generellt. Det lägsta priset du kan få ett abonnemang för ligger på ca 50 kr om du tecknar upp dig på 12 månader direkt. ExpressVPN låter dig dock prova tjänsten i 30 dagar och få pengarna tillbaka om du är missnöjd.

Kundtjänsten hos ExpressVPN är också riktigt bra. Vi har varit i kontakt med dem några gånger under årens lopp och de är alltid snabba, hjälpsamma, kunniga och trevliga. De har service 24/7. Det kan också vara bra att känna till att du kan ansluta upp till 5 enheter på samma abonnemang.

NordVPN

nordvpn image device
 • I samma klass som ExpressVPN
 • Ca 5 500 servrar i 59 länder
 • Militärklassad kryptering

NordVPN ligger inte alls långt bakom ExpressVPN vad det gäller prestanda och möjlighet att ansluta med Ubuntu. Faktum är att de har ännu fler servrar (5 500) än ExpressVPN, men i färre länder. NordVPN fungerar utmärkt Ubuntu och är dessutom en riktigt bra VPN i allmänhet.

Säkerheten är väldigt hög och samma typ av militärklassade 256-bitars kryptering används här som hos ExpressVPN. De sparar absolut inga loggar och kan även erbjuda kill switch så att du aldrig riskerar att få din identitet avslöjad på Internet om VPN-uppkopplingen skulle gå ner tillfälligt. Det händer dock väldigt sällan med NordVPN och du kan verkligen lita på dess stabilitet.

Hastigheten på din internetuppkoppling kommer inte att påverkas något nämnvärt alls när du använder NordVPN och det är en av anledningarna till att så många väljer just dem eller ExpressVPN. Du kan koppla upp dig på servrar i exempelvis USA om du vill komma åt amerikanska Netflix, eller leta upp en svensk server om du vill låsa upp SVT Play när du är utomlands.

NordVPN har också en strikt policy om att inte spara några loggar, vilket gör att säkerheten är att lita på. Ingen tredje part kommer att kunna lägga vantarna på din information eftersom de inte kommer att ge ut den till någon och ingen information sparas.

Med NordVPN kan du ansluta upp till 6 enheter samtidigt, vilket är 1 mer än hos ExpressVPN. Lägsta priset för ett NordVPN abonnemang ligger på 55 kr i månaden om du vill ha tillgång till alla säkerhetsfunktioner i deras utbud. Lägsta priset ligger på 35 kr i månaden, men då saknas vissa funktioner. Du har alltid en 30-dagar pengarna tillbaka garanti, så att du kan prova på tjänsten i en månad.

SurfShark

surfshark image device
 • Riktigt bra pris
 • Ladda ner torrents
 • Lås upp Netflix USA

SurfShark är en ganska ny VPN-tjänst som också råkar vara en av de bästa VPN för Ubuntu. De har ca 3200 servrar i massor av länder och är en VPN som fungerar med det mesta. Krypteringen som används heter 256-GCM-kryptering och är en av de absolut säkraste på marknaden.

Med SurfShark kan du surfa anonymt på nätet och även låsa upp geoblockerat innehåll på olika streamingsajter. Om du är utomlands kan du exempelvis låsa upp TV4 Play, SVT Play och HBO Max med flera. Vill du komma åt utbudet hos Netflix USA går det också utmärkt eftersom SurfShark har servrar i både USA och Sverige.

SurfShark sparar inga loggar och du kan känna dig trygg med att din information aldrig sparas eller ges ut till någon stat, företag eller privatperson.

Något som är lite speciellt med SurfShark är också att du kan koppla upp ditt abonnemang på hur många enheter som helst, till samma pris. Väldigt smidigt om man är en stor familj eller sällskap. Alla måste såklart ladda ner appen på sin enhet först.

SurfShark har ett mycket lågt lägsta pris på ca 20 kr i månaden för ett abonnemang. Även denna VPN har en 30 dagar pengarna tillbaka garanti så att du kan prova på tjänsten i lugn och ro.

UltraVPN

ultra-vpn-image-VPNTopp
 • Stark 256-bitars kryptering
 • Stabil anslutning
 • Anslut flera enheter

När vi nu går vidare på vår lista över bästa VPN för Ubuntu kommer vi till UltraVPN. Precis som med många andra Ubuntu-enheter måste du ladda ner och installera OpenVPN-konfigurationsfilerna för att kunna använda UltraVPN på din enhet. Det finns en guide på deras hemsida hur du ska gå till väga.

UltraVPN har 1000 servrar i 100 länder, såsom Sverige och USA. Det betyder att du kan koppla upp dig på Netflix USA för att komma åt deras utbud av film och serier, eftersom utbudet hos Netflix skiljer sig åt från land till land.

Hastigheten upplevs som stabil och påverkas inte speciellt mycket av att du kör igång din UltraVPN på enheten. Det är också sällan som appen tappar anslutning. Allt känns stabilt.

Krypteringen som används är av 256-bitars och en av de bästa och starkaste på marknaden. Din information är trygg med UltraVPN eftersom de inte sparar några loggar. Du kan också ansluta flera enheter samtidigt om det behövs.

UltraVPN har också ett väldigt lågt pris precis som SurfShark. Det billigaste abonnemanget ligger på ca 20 kr i månaden om du tecknar upp dig på 2 år. Använd deras 30 dagar pengarna tillbaka garanti om du inte är nöjd med din VPN efter en månad.

CyberGhost

cyberghost-image-VPNTopp
 • Sparar inga loggar
 • Kundsupport 24/7
 • 6300 servrar

CyberGhost är också en VPN som fungerar med Ubuntu. De använder sig av OpenVPN-protokollet precis som flera andra av de VPN:er på denna lista. CyberGhost har väldigt många servrar, hela 6300 stycken i ca 100 länder.

Du kan utan problem ansluta till servrar i USA, Storbritannien och Australien för att komma åt geoblockerat innehåll på Netflix, eller för att låsa upp SVT Play när du är utomlands. CyberGhost använder en mycket stark och säker 256-bitars AES-kryptering som är otroligt svår att ta sig igenom för hackare. Inte heller sparar de några loggar!

Med CyberGhost VPN kan du ansluta din VPN till 7 enheter samtidigt och till samma pris. Är ni många där hemma så är det perfekt. Om ni behöver support när ni ska installera är det bara att kontakta deras kundtjänst som är öppen 24/7 och mycket hjälpsam.

Priset för ett abonnemang hos CyberGhost ligger på inte mer än ca 17 kr i månaden om du tecknar upp dig på 3 år. Dessutom ingår det tillgång till WireGuard helt gratis, vilket är ett bra och säkert kommunikationsprotokoll.

Även CyberGhost låter dig prova på tjänsten i 30 dagar med möjligheten att få pengarna tillbaka om du skulle vara missnöjd med något.

Fördelar med att använda VPN med Ubuntu

1. Högre säkerhet

Även om Ubuntu är ett väldigt säkert operativsystem för Linux så behöver du en bra VPN för att öka säkerheten och för att kunna låsa upp innehåll som är geoblockerat. Ubuntu tillåter nämligen inte att man avblockerar hemsidor annars. Med en VPN får du en stark 256-bitars kryptering som alltid håller din information säker när du surfar online. Kill switch inkluderas också vilket innebär att din internetuppkoppling kommer att stängas ner helt om din VPN svajar. Dina loggar sparas heller inte med en VPN.

2. Surfa anonymt

När du använder en VPN med Ubuntu kan du koppla upp dig på servrar i andra länder, eller i Sverige, och byta IP-adress. På så sätt kan du surfa anonymt på nätet och aldrig behöva oroa dig för att någon obehörig ska spionera på dig eller se vad du gör online.

3. Ta del av hela Internet obegränsat

Eftersom Ubuntu inte låter dig avblockera hemsidor kommer du aldrig kunna komma åt innehåll som är geoblockerat, om du inte använder en VPN. Om du vill titta på amerikanska Netflix kopplar du upp dig på en server i USA och vips så tror Netflix att du är i USA. Du kan även låsa upp HBO Max, SVT Play och TV4 Play med flera, när du är utomlands.

4. Shoppa billigare

Visste du att priserna på varor och tjänster förändras beroende på var du befinner dig geografiskt - även online! Med en VPN kan du koppla upp dig på ett lands server som har en låg medelinkomst och på så sätt boka billigare resor och shoppa till lägre priser än i Sverige.

4. Mångsidig tjänst

En bra VPN kan användas till mycket om du har en Ubuntu enhet. Förutom att titta på svenskt TV utomlands och surfa anonymt på nätet kan du också använda din VPN med spelkonsoler och när du ska ladda ner torrents.

Så här fungerar VPN med Ubuntu

När du ska installera någon av de VPN du hittar på vår lista finns det två sätt att gå till väga. Varje VPN har instruktioner på sina hemsidor om hur du genomför installationen, men här kommer en kort beskrivning av de två alternativen.

Ubuntu-appen

 1. Välj en VPN från listan här ovan och ladda ner appen för Ubuntu/Linus
 2. Installera programmet och starta på din enhet
 3. Logga in på din VPN och aktivera. Sedan ansluter du till den server du önskar

Open VPN

 1. Installera OpenVPN på din enhet
 2. Ladda ner OpenVPN-konfigurationsfilerna för din valda server
 3. Kör OpenVPN med din konfigurationsfil
 4. Skriv in din VPN-inloggningsinformation och vänta tills OpenVPN startas

Finns det gratis VPN för Ubuntu?

När du är på jakt efter bästa VPN för Ubuntu rekommenderar vi starkt att du håller dig borta från gratis VPN-tjänster. De har helt enkelt inte den kraft som krävs för att det ska vara en säker och stabil VPN. Gratis VPN tjänar i vissa fall pengar på att sälja din data vidare till tredje parter, vilket du absolut vill undvika.

Gratis VPN-tjänster för Ubuntu kommer också att dra ner hastigheten på din internetuppkoppling ganska markant, så att du får problem när du ska streama innehåll hos exempelvis Netflix eller andra plattformar. Vilket kan vara väldigt irriterande.

Gratis VPN brukar inte heller ha alla de funktioner som en betaltjänst kan erbjuda. Det kan saknas kill switch och finnas risk för DNS-läckage till exempel. Räkna inte med att kunna låsa upp amerikanska Netflix från Sverige, eller SVT Play när du är utomlands. En gratis VPN har för få servrar i dessa länder och för lite underhåll av tjänsten för att det ska finnas kapacitet till detta. Endast bästa VPN för Ubuntu kan klara av detta, vilka du hittar på vår lista här på VPNTopp.se

Sammanfattning

För att knyta ihop den här säcken med bästa VPN för Ubuntu kan vi konstatera att du behöver en VPN för att kunna avblockera hemsidor på hela internet med ditt Ubuntu-operativsystem. En bra VPN hjälper dig också att öka säkerheten när du surfar online, även om Ubuntu är ett av de säkrare systemen generellt.

Du kan bara starta din VPN och välja att koppla upp dig på en VPN i ett annat land eller i Sverige. Då får du en ny IP-adress och kan maskera din egen. Lås upp innehåll på amerikanska Netflix eller få tillgång till svensk TV även när du är utomlands. 

Välj nu ut en av de VPN-tjänster för Ubuntu som som lagt på listan här ovan!

Bästa VPN-tjänster

exrpessvpn-icon
ExpressVPN
norvpn-icon
NordVPN
Surfshark-VPN-icon-VPNtopp
Surfshark

Reklam:

VPNtopp är en gratis portal till VPN-tjänster. För att det ska vara gratis för dig får vi en liten avgift för att länka vidare till VPN-leverantörer.

Vi har dock inte kapacitet att täcka alla leverantörer där ute, eftersom det finns gott om dem. Vi hoppas fortfarande att du tycker att den här sidan är användbar och uppskattar att dela den med alla som kan vara intresserade av VPN-tjänster.

Vårt mål och önskan är att VPNTopp ska vara den bästa sidan i Sverige för integritet och säkerhet på nätet. Vi recenserar och testar olika VPN-tjänster, samt uppdaterar dig kring viktiga nyheter inom VPN och säkerhet på nätet.

Copyright ©2020 - 2023 VPNTopp - Value Marketing Ltd. Alla rättigheter förbehållna.